Omfangsdræn pris

Fugt i kælderen eller planlægger du at få lagt omfangsdræn?
Autoriseret kloakmester Tommy Bisted

Du kan booke din aftale 24 timer i døgnet – året rundt.

Intet gebyr for tidsbestilling uden for normal åbningstid.

autoriseret kloakmester trustpilotkloakmester

Hvad er et omfangsdræn?

Et omfangsdræn er et system af rør med huller i, som suger overskydende vand ud af jorden. Omfangsdrænet leder herefter vandet igennem en sandfangsbrønd, hvor skidt og snavs bliver opfanget, inden vandet ledes videre ud i regnvandsbrønden.

På den måde kan man, lede overskydende vand væk fra en bygning. Man undgår derved, at vand trænger ind i fundament og ydermure.

Når du får bygget et omfangsdræn er det vigtigt at tage hensyn til både dybde og afstand fra din bolig, så du undgår skader på dit hus når drænet bliver gravet ud.

Det er derfor vigtigt at kontakte RenKloak, da vi kender de rigtige foranstaltninger i forbindelse med udgravning og etablering af et nyt omfangsdræn. 

Hvad koster et omfangsdræn?

Prisen for etablering af omfangsdræn er forskellig fra opgave til opgave. Det er fordi, der er mange faktorer der spiller ind i forhold, hvor kompliceret etableringen er. Blandt andet dybde og jordbundsforhold.

Prisen ligger dog typisk et sted mellem 5- og 10.00 kr. pr. meter der skal etableres.

Du kan evt. læse meget mere om priser på omfangsdræn her på siden og og prøve vores prisberegner HER.


  Vi bestræber os på, at besvare alle henvendelser via formularen inden for 24 timer på hverdage.
  Haster det mere end det, så ring med det samme på: 71 11 11 11 - Der er døgnåbent på telefonen.

  Vi tager imod bestillinger døgnet rundt. Så du kan ringe når det passer dig.
  VI SIDDER KLAR

  Hvad er fordelene ved omfangsdræn?

  De helt store fordele ved omfangsdræn er som nævnt, at det leder vandet væk fra fundament og andre bygningsdele. På den måde undgår du, at vandet skader dit hus. Vand og fugt kan nemlig være meget skadeligt for bygninger. Der er, som sådan, ikke noget galt med, at et hus bliver vådt. Det gør det jo, hver gang det regner.

  Problemerne opstår, når fundament, murværk og andre dele af dit hus, ikke kan slippe af med vandet og fugten igen. Så bliver vandet/fugten ophobet i de respektive bygningsdele.

  Det kan gøre fundament og furer porøse, og det kan få træ til at gå i forrådnelse. I frostvejr kan det, desuden give revner i huse og andre bygninger. Det skyldes, at vand udvider sig, når det fryser til is. Har der ophobet sig vand eller fugt i dit fundament, vil det, krystallisere og udvide sig, når temperaturen når under 0 grader.

  Derved vil fugten både forhærdes og udvide sig. Da bygningsdele som fundament og murværk er statiske og ikke levende materialer, kan de ikke udvides. I stedet vil isen sprænge revner, hvilket kan være en både alvorlig og omkostningsful affære. Desuden vil det, medfører problemer med fugt i kælderen.

  Et omfangsdræn vil effektivt lede vandet væk fra dit hus, og derved hindre fugtophobning.

  Har jeg brug for et omfangsdræn?

  Hvorvidt du har brug for at få etableret omfangsdræn, afhænger af en lang række forhold. For eksempel kan alderen på dit hus, hvor højt det ligger placeret og hvilken type jord det er bygget på, spille ind.

  Det kan derfor, være en relativt kompliceret affære at vurderer selv, da mange ting ikke kan ses med det blotte øje, og derfor kræver ekspertise og det rette måleudstyr. Mange vælger derfor også at alliere sig med en fagmand og få rådgivning om omfangsdræn.

  Der er dog mange symptomer, som du selv kan holde øje med.

  Symptomer på at du har brug for et omfangsdræn

  Har du et hus uden kælder, vil de synlige symptomer på at du har behov for etablering af omfangsdræn, kunne ses på den nederste del af soklen. Her kan det komme til udtryk som afskalning af puds og revner. Det kan også vise sig ved frostsprængninger. Det skyldes at den ophobede fugt fryser om vinteren, hvorved den udvider sig og sprænger revner i soklen.

  Har du et hus med kælder, vil det som oftest være her, symptomerne kommer til udtryk.

  Det bedste sted at kigge efter, er på indersiden af ydermurerne. Her skal du kigge efter:

  • Ses som mørke pletter eller plamager.
  • Afskalning af puds eller maling, som krakelerer og/eller falder af i flager.
   

  Fugten kan dog, så at sige, ”vandre” ind i andre bygningsdele. Eksempelvis ind i etageadskillelsen, som ofte er lavet af tykke bjælker eller anden trækonstruktion. Her skal du kigge efter:

  • Områder som er mørkere end det omgivende træ. Det kan både være i form af plamager eller aftegninger på træet
  • Tegn på råd og svamp eller skimmelsvamp som mørke pletter på træet eller direkte svampeangreb.
   

  Ser du tegn på fugt i etageadskillelsen, er det alvorligt, Det betyder, at mængden af fugtophobningen i soklen er så stor, at soklen ikke kan slippe af med fugten igen. Derfor vandrer fugten videre til andre bygningsdele som træ- og murværk, hvor den kan skabe uoprettelig skade.

  Ser du tegn på fugt i etageadskillelsen, er det derfor vigtigt, at du kontakter en fagmand hurtigst muligt.

  Hvornår er det et godt tidspunkt at få etableret omfangsdræn?

  I forhold til selve etableringen af omfangsdrænet, er der ikke som sådan nogle tidspunkter, der er bedre end andre.

  Mange vælger dog at få etableret omfangsdræn i forbindelse med huskøb eller renovering. På den måde samler man renoveringsopgaverne og de medfølgende gener. Det kan være en smart løsning, og det er ofte noget, vi råder vores kunder til.

  Det er dog vigtigt ikke at udsætte etablering af omfangsdræn for længe, da det kan medføre øget skade på dit hus, og derved øgede udgifter til renovering.

  Du er altid velkommen til at kontakte os, og få råd og vejledning i forhold til netop din situation.

  Du kan altid ringe til os på telefon 71 11 11 11 og få råd og vejledning om dine muligheder.

  Beregn prisen på et omfangsdræn

  Omfangsdræn pris – Få et prisoverslag med vores simple prisberegner

  Har du fugt i kælderen eller frygter at få det, og planlægger du at få etableret et omfangsdræn.
  Så kunne du formenligt, godt tænke dig at få en pris på, hvad et omfangsdræn koster at få etableret, inden du kaster dig ud i projektet.

  Det kan også være du skal have banken med på ideen, men skal bruge en indikation på hvad prisen på dit omfangsdræn kommer til at blive.

  Den gode nyhed er, at du kan bistille et prisoverslag inden for de næste 10 sekunder, hvis du bruger prisberegneren her på siden.

  Med estimatet får du hurtigt en indikation af, hvor prisen på etablering af dit omfangsdræn, ligger rent prismæssigt.

  8/10 kunder får deres prisoverslag allerede samme dag eller allerede dagen efter.

  Hvis du synes, det giver mening – efter at have set prisoverslaget – så kommer vi ud og kigger på opgaven, så vi er helt sikre på, at den pris der står på tilbuddet også er det der står på den endelige regning, når vi har ryddet op efter os selv og har efterladt dig med en tør og beboelig kælder.

  Nedgravning og udførelse af omfangsdræn
  Arbejde og gravning til omfangsdræn - professionelt kloakarbejde

  Indtast dine oplysninger

  Prøv vores prisberegner

  Ønsker du et prisoverslag på omfangsdræn, så prøv vores prisberegner her.

  8/10 kunder får et prisoverslag på dagen eller senest dagen efter.

  Er du det mindste i tvivl om, hvorvidt du har indtastet de rigtige variabler, eller har du andre spørgsmål, så ring til os på tlf.: 71 11 11 11

  Bemærk at det er vigtigt, at du indtaster antal meter rundt om hus og IKKE antal kvadratmeter.

  Da 40 meter rundt om dit hus er = 100 kvm hus og en estimeret pris, der er over dobbelt så høj som den pris der står på det endelige tilbud, du får fra mig.

  Beregn prisen på et omfangsdræn

  Hvad koster et omfangsdræn?

  Prisen på dit omfangsdræn kan godt variere fra overslaget, da der er ting, en prisberegner ikke kan tage højde for, eftersom din boligs beskaffenhed i nogle tilfælde kan have indflydelse på det endelige tilbud.

  For at være 100% ærlig giver jeg aldrig en endelig pris på en kloakopgave, uden jeg har været ude og kigge på den, og sikret mig, at der er taget højde for alle potentielle faldgrupper, der kan have indflydelse på tiden og prisen på din opgave – dette gælder i særlig grad ved etablering af omfangsdræn. 

  Jeg kender nemlig personligt, kun en ting der er være end at takke ja til et tilbud, der er alt for dyrt, og det er at takke ja til et tilbud, der er alt for billigt, for så efterfølgende at blive alt for dyrt, når det pludseligt viser sig, at tilbuddet slet ikke står mål med virkeligheden, og håndværkeren ikke har taget højde for alle de omkostningstunge variabler.

  Gudskelov holder 9/10 af de tilbud vi ender med at give, sig inden for det vi kalder en træskoslængde af den beregnede pris. Det kan både være lidt billigere og lidt dyrere, afhængig af din boligs beskaffenhed.

  Men brug beregneren her, og lad mig komme ud og kigge på opgaven, hvis du også synes at prisen er retfærdig.

  Et omfangdræn er ofte en rigtigt god investering

  De fleste ting man gerne vil låne til kræver ofte at man har talegaverne i orden når man snakker med sin bankrådgiver.

  Banken skal nemlig kunne retfærdiggøre, at det er sandsynligt de får deres penge igen uanset hvad der sker.
  Med et omfangsdræn, er det dog ofte super nemt at få styr på finansieringen.

  Værdien af din bolig stiger nemlig ofte svarende til udgiften på dit omfangsdræn.

  Så hvis dit omfangsdræn koster 300.000 at få etableret, kan du i de fleste tilfælde forvente en værdistigning på det samme eller mere på din bolig.

  Med andre ord, kan du få mere ud af din bolig imens du bor der og forvente at få din investering hjem når du engang flytter.

  Dette gælder selvfølgeligt særligt, hvis du bor i og omkring en af de større byer i Danmark.

  Så bor du i København, Storkøbenhavn, Amager, Nordsjælland, Århus eller Aalborg, er dette en tommelfingeregel du sagtens kan gøre brug af.

  Bor du derimod i vandkants-danmark, så skal du primært få etableret et omfangsdræn, hvis du ønsker at slippe for fugt i kælderen, så du kan udnytte alle din boligs kvadratmeter optimalt.

  Da du ikke kan forvente, at din bolig stiger tilsvarende udgiften.

  Med andre ord stiger sandheden af ovenstående påstand, med prisen på din bolig.

  Ved at isolere din ydrevæggen, flyttes fugtpunktet til ydresiden af din kældervæg, så fugten bliver trukket ud af kældervæggen.

  Det betyder også, at du ud over, at få en helt fugtfri kælder vil opleve at du sparer mange penge på varmeregningen, da du ikke behøver, at fyrer for regnormene længere.

  De fleste mennesker, der køber et hus vil foretrække at kunne udnytte kvadratmeterne i kælderen til fulde.

  For selvom kælderen ikke nødvendigvis er godkendt til beboelse, så er det ikke unormalt man alligevel laver kontor eller teenageværelse dernede.

  Så med en kælder der er knastør, som den selvfølgeligt er når vi har været forbi, så undgår du fugtskader og skimmelsvamp.

  På den måde opnår du ofte en fordobling af dit boligareal.

  For at sikre os at du får det bedste resultat, så isolere vi altid ydrevæggen når vi laver et omfangsdræn.

  Ved at isolere din ydrevæggen, flyttes fugtpunktet til ydresiden af din kældervæg, så fugten bliver trukket ud af kældervæggen.

  Det betyder også, at du ud over, at få en helt fugtfri kælder vil opleve at du sparer mange penge på varmeregningen, da du ikke behøver, at fyrer for regnormene længere.

  Se os i aktion

  Arbejde og gravning til omfangsdræn - professionelt kloakarbejde
  Afspil video
  Autoriseret kloakmester Tommy Bisted

  Hvorfor skal du vælge os hos RenKloak til at lave dit omfangsdræn?

  RenKloak drives af undertegnede – Tommy Bisted.
  Jeg har 17 års erfaring som autoriseret kloakmester, og har igennem årene etableret utallige omfangsdræn.

  Siden dag 1 har vi haft en simpel mission: At lave kvalitets kloakarbejde til private.

  Tommy Bisted

  tv inspektion kamera trådes ned i kloak fra spole
  autoriseret kloakmester trustpilotkloakmester

  #1 Kloakmester på Trustpilot gennem mange år

  Vi har igennem de sidste mange år, været ratet som den bedste kloakmester på Trustpilot.

  I skrivende stund har vi mere end 520 anmeldelser fra glade kunder, hvilket kun har bekræftet os i, at vores mission og vision stadigt holder her 10 år senere.

  For at sikre at vores kunder får den højeste kvalitet og incitament for at anbefale os – ikke bare på Trustpilot men også til venner og bekendte som jo er den bedste markedsføring, man kan få – så har vi følgende principper:

  Derfor skal du vælge Renkloak

  Skal jeg vælge RenKloak til at lave mit omfangsdræn på grund af prisen?

  Både ja og nej. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at du nok kan finde en kloakmester, der vil give dig en lidt billigere pris på dit omfangsdræn.

  Men som med de fleste andre ting der lyder for godt til at være sandt, så er det som regel også for godt til at være sandt.

  Hvis prisen på din kloakmesters tilbud ikke stemmer overens med den opgave der er beskrevet, er der kun 3 ting, han kan gøre for ikke selv at tabe penge:

  Han kan spare på materialerne, hvilket betyder, at dit omfangsdræn vil være af en dårligere kvalitet og skal udskiftes mange år før, det er nødvendigt.
  Han kan spare på mandetimerne og haste opgaven igennem, hvilket ofte resulterer i fejl, og fejl ved etablering af et omfangsdræn, kan meget hurtigt blive en rigtigt dyr fornøjelse for dig.
  Han kan vælge at kaste udgiften over på dig, ved at sige at forskellige ting ikke er indregnet i tilbuddet, hvilket hurtigt kan sende dig i en situation, hvor din opsparing dykker hurtigere end aktiemarkedet i 2008.

  På den ene eller den anden måde så er det sjældent dig, det kommer til gode. Gennem årene har vi oplevet rigtigt mange kunder, der valgte det billigste tilbud, for efterfølgende at betale os for at rette op på fejlene – og så er det jo ikke længere det billigste tilbud.

  Så hvis man skal tro vores eksisterende kunder, og de ting de siger og skriver om os på eksempelvis Trustpilot, så fortæller det historien om, at det er en god ide at vælge en kloakmester, der sværger til kvalitet i stedet for at sælge sig selv udelukkende på prisen.

  Nu skal vi heller ikke koge meget mere suppe på den gode Trustpilot score, men vores erfaring viser, at tilfredse kunder opstår, når man har en problemfri proces, hvor der ikke bliver sprunget over, hvor gærdet er lavest.

  omfangsdræn pris

  Hvad koster et omfangsdræn per kvm?

  Den endelige pris på dit omfangsdræn afhænger af flere faktorer. Blandt andet hvor dybt vi skal grave. En tommelfingerregel er, at et omfangsdræn koster et sted imellem 7.000,- og 14.000,- kroner per meter, inklusive moms, der skal etableres.

  Omfangsdræn priseksempel

  Nu skal det heller ikke lyde som om, at vi kun laver diamantbesatte omfangsdræn, og at vi ikke mener pris er en faktor overhovedet.

  Hvis vi prøvede at bilde dig eller os selv det ind, ville vi være naive, for selvfølgeligt spiller prisen en rolle, når man skal vælge hvilken kloakmester man skal bruge til at etablere sit omfangsdræn. Sammenligner du os med de af vores kollegaer i branchen, der også prioriterer kvalitets håndværk, så har vi generelt super retfærdige priser.

  Ligesom vi, i modsætning til mange andre, ikke har valgt at skrue priserne unødigt op. Vi synes, at du som kunde skal betale for den faktiske værdi, vi tilfører dig og ikke for, at vi er hypede i en periode, eller der er stor efterspørgsel på omfangsdræn i disse år.

  Det handler både om, at vi ikke selv kan lide at blive taget ved næsen og at vi ved, at det kommer med en pris at overfakturere sine kunder.

  Prisen for at misbruge andres tillid er som regel, at man ikke får dem eller nogen de kender som kunder en anden gang, hvilket jo er en utrolig dårlig forretning, når vi primært lever af mund til mund metoden og gode anmeldelser.

  Hvis ikke disse priseksempler passer til din bolig, kan du med fordel bruge vores prisberegner her på siden.

  Med prisberegneren kan du få en overslagspris, der holder med det jeg plejer, at kalde en træskolængde.

  Dybde fra kældergulv til terræn: 1,5 meter:

  Antal meter dræn:
  40 meter

  Samlet pris: 336.250,00 kr.

  Dybde fra kældergulv til terræn: 1,4 meter:

  Antal meter dræn: 60 meter

  Samlet pris: 473.750,00 kr.

  Dybde fra kældergulv til terræn: 2,4 meter:

  Antal meter dræn: 40 meter

  Samlet pris: 611.250,00 kr.

  Dybde fra kældergulv til terræn: 1,9 meter:

  Antal meter dræn: 30 meter

  Samlet pris: 350.000,00 kr.

  Hvad skal du være opmærksom på når du får et tilbud på dit omfangsdræn?

  Der er nogle enkelte faresignaler, du skal være opmærksom på, når du får et tilbud på dit omfangsdræn.

  Nævner tilbuddet noget som helst om, tjære, platonplader eller sundolit, så er det en klar indikator på, at virksomheden ikke har den fornødne viden til at etablere et omfangsdræn, der bliver og forbliver tørt.

  Det er ikke nødvendigvis fordi kloakmesteren er i ond tro, men har man ikke fået den fornødne viden og efteruddannelse hos teknologisk institut, så gør man bare som man eltid har gjort.

  Desværre har man altid lukke huse ind i diffusionslukkede materialer, som platonplader og sundolit. Når man gør det holder man rigtigt nok fugten fra jorden ude af kælderen, hvilket jo i og for sig er meget godt.

  Desværre betyder det også, at den fugt der naturligt opstår i kælderen når vi ånder, sveder eller hænger tøj op, heller ikke kan komme ud.

  Det betyder i praksis, at du er endnu være stillet end før, selvom du har betalt for et omfangsdræn..

  Hos RenKloak vi har fugtteknisk viden direkte fra Teknologisk Institut. Det betyder, at vi ved hvordan man sikrer, at en fugtig kælder bliver tør igen.

  Udnyt dit håndværker-fradrag, når du får lavet et omfangsdræn

  Ligesom de fleste andre håndværks-ydelser, kan du få håndværker fradrag for vores arbejdsløn, når du får etableret et omfangsdræn.

  Sammenlignet, med alle de andre fordele, ved at få etableret, et omfangsdræn, er det ikke det stor, men lidt har jo også ret.

  Du kan i skrivende stand trække 12.200,- kroner fra pr. voksen person i husstanden. Reglerne ændre sig løbende, så vi anbefaler, at du tager et kig på skats hjemmeside.

  Kunne du tænke dig at få en pris på dit omfangsdræn, så brug vores prisberegner her på sitet.

  Du kan med få klik, bestille et endeligt tilbud, hvor jeg kommer ud og beser opgaven.

  Jeg ser frem til at hører fra dig.

  Med venlig hilsen

  Autoriseret Kloakmester

  Tommy Bisted

  Etablering af omfangsdræn i forbindelse med renovering af kælder

  Står du over for en kælderrenovering, er det oplagt at få etableret et omgangsdræn i samme ombæring.

  Mange vælger at drage nytte af de ekstra kvadratmeter der ligger i kælderen. Det kan, især i de større byer, være en rigtig god investering, da prisen for de ekstra kvadratmeter, typisk er væsentligt lavere end ved nybyg.

  I den forbindelse er det en rigtig god idé at få etableret et omfangsdræn. Ellers risikerer du, at hele den nyrenoverede kælder bliver ubrugelig.

  Hvis først fugten begynder at ophobe sig i ydermurene og soklen, vil pudsen begynde at skalle af og du vil kunne blive ved med at reparere på det i en uendelighed.

  Kommer der først skimmel, vil hele kælderen bliver sundhadskadelig at opholde sig i, og du vil ikke alene have spildt din investering – værdien på dit hus vil også falde drastisk.

  Det er derfor næsten altid en god investering at etablere omfangsdræn, når du renoverer kælder. Faktisk også selv om du ikke umiddelbart oplever problemer med fugt, da det vil fremtidssikre din investering.

  Brug altid en autoriseret kloakmester til etablering af omfangsdræn

  Etablering af omfangsdræn er en relativt kompliceret affære.

  Det skal projekteres og dimensioneres korrekt, og selve etableringen kræver både erfaring ekspertise og det rigtige materiel.

  Både drænrør og sandfangsbrønde, skal nedlægges korrekt og med det rigtige fald. I forbindelse med selve gravearbejdet, skal man være yderst opmærksom på, hvor tæt på huset man kan grave, da man ellers risikere at underminere fundamentet. Det afhænger blandt andet af jorbundsforholdene og jordens beskaffenhed i det hele taget.

  Man skal også sikre sig, at omfangsdrænet bliver tilsluttet kloaknettet korrekt. I nogle tilfælde skal der etableres en pumpebrønd, for at drænet virker optimalt. Det er typisk, hvis der er store niveauforskelle på grunden.

  I nogle byer skal man, ansøge kommunen om etablering af omfangsdræn inden arbejdet påbegyndes. I andre byer kan man nøjes med at anmelde etableringen, når arbejdet er færdigt.

  Det er derfor afgørende, at arbejdet bliver udført af en erfaren kloakmester. Derved sikrer du, at du får et omfangsdræn, der virker efter hensigten, og som vil fungere optimalt i mange år fremover.

  Du er altid velkommen til at kontakte os i forhold til konkrete spørgsmål eller et uforpligtende tilbud.

  Vi sidder klar til at hjælpe – og det er ganske gratis.

  Det siger vores kunder

  Besøg os på Facebook

  Ofte stillede spørgsmål

  Når du bestiller tid, kan du på almindelige hverdage vælge mellem følgende tidsintervaller:

  Kl. 07:00 – 09:00
  Kl. 09:00 – 11:00
  Kl. 11:00 – 13:00
  Kl. 13:00 – 15:00

  Uden for normal arbejdstid har vi døgnvagt og kan være hos dig inden for to timer.

  Se hvad de enkelte ydelser koster under priser.

  Når RenKloak har udført en ydelse tilsendes en faktura på mail, som kan betales via MobilePay, netbank eller på posthuset. Betalingsfristen er 10 dage.

  Den specialist, som har fået tildelt din sag, ringer til dig når han er på vej. Han udfører ydelsen professionelt, med respekt for beboere og omgivelser og med et minimum af gener for dig. Alle RenKloak’s specialister er venlige og høflige, med faglig stolthed og stor erfaring inden for deres fag.

  Her bor vi

  Du finder RenKloak på Banemarksvej 51, 2605 Brøndby

  Ring til os

  Vi har døgnåbent - giv os et kald på telefon 71 11 11 11